Inzicht krijgen in jouw netwerk met een netwerkaudit

Netwerken. Ze vormen het hart van je organisatie. Al je apparaten zijn ermee verbonden, maar ken jij het hele plaatje? Een netwerkaudit biedt de perfecte oplossing om een helder beeld te krijgen van hoe jouw netwerkcomponenten met elkaar verbonden zijn. Het geeft je de controle en kennis die je nodig hebt om jouw netwerk efficiënt en veilig te beheren. Zo maak je telkens slimme keuzes wanneer je jouw infrastructuur wil uitbreiden.

Waarom een netwerkaudit?

Een duidelijk beeld van je netwerk is essentieel. Zonder dit inzicht kan het lastig zijn om problemen te identificeren en op te lossen. Bovendien weet je misschien niet eens welke apparaten toegang hebben tot jouw netwerk. En dat is normaal, want er zijn zoveel mogelijke toestellen. Slimme apparaten die ondertussen stof aan het eten zijn, zijn mogelijk nog verbonden met je netwerk. Dit kan leiden tot beveiligingsrisico’s en inefficiënties. Met een netwerkaudit krijg je de kennis die je nodig hebt om je netwerk effectief te beheren en te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Hoe jij je voordeel haalt uit een netwerkaudit

  • Gedetailleerde netwerkkaart: elk onderdeel van je netwerk wordt in kaart gebracht. Dit geeft je een visueel overzicht van alle verbindingen tussen apparaten en systemen, waardoor je snel kunt zien waar mogelijke knelpunten of onnodige verbindingen zitten. Die plooien strijken we vervolgens met plezier ook recht.
  • Identificeer zwakke plekken: door een grondige analyse kunnen we kwetsbaarheden in je netwerk ontdekken. Dit helpt je om proactief beveiligingsproblemen aan te pakken voordat ze tot grote problemen leiden.
  • Optimaliseer de prestaties: met een volledig beeld van je netwerk kun je inefficiënties opsporen en oplossen. Zo kunnen we de snelheid en betrouwbaarheid van je netwerk verbeteren. Dan kan je achteraf nog vlotter werken zonder zorgen.
  • Betere besluitvorming: met alle informatie die je uit de netwerkaudit haalt, kun je beter onderbouwde beslissingen nemen. Of het nu gaat om upgrades, uitbreidingen of het aanpakken van beveiligingsrisico’s. Wij helpen je graag met het maken van deze beslissingen.

Hoe werkt een netwerkaudit?

Een netwerkaudit is als een grondige gezondheidscheck voor je netwerk. Wij nemen de volgende stappen:

1. Inventarisatie

We beginnen met het verzamelen van informatie over alle netwerkcomponenten en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dat we elk apparaat, elke server en elk access point in je netwerk identificeren.

2. Analyse

Vervolgens analyseren we deze gegevens om een duidelijk overzicht te krijgen van je netwerkstructuur. We kijken naar de configuratie, de verbindingen en de algehele gezondheid van je netwerk.

3. Rapportage

We leveren een gedetailleerd rapport met onze bevindingen, inclusief aanbevelingen voor verbetering. Dit rapport geeft je niet alleen inzicht in je huidige netwerkstatus, maar ook concrete stappen om de prestaties en veiligheid te verbeteren.

4. Implementatie

Indien gewenst, helpen we je met het doorvoeren van de aanbevolen wijzigingen om je netwerk te optimaliseren. Ons team van experts staat klaar om je bij elke stap te ondersteunen, zodat je de maximale voordelen uit je netwerkaudit haalt.

Op zoek naar een oplossing?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Dan bekijken we samen hoe we jouw netwerk transparant en efficiënt maken.

Bespreek het met onze specialisten